Avtars

Discussion of modding the game, plus links to new mods and additional resources for the game
shadepriest
Junior Line Worker
Junior Line Worker
Posts: 2
Joined: Fri Aug 24, 2007 3:38 am

Avtars

Postby shadepriest » Fri Aug 24, 2007 4:09 am

are ther any specific things I need to know on how to put new avatars into the game? :D
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7969
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Postby cliffski » Fri Aug 24, 2007 8:55 am

they are normally a zip file with 2 files. one goes in the data\bitmaps\avatars directory, and the other (with background in the name) goes in the backgrounds directory. then just start the game.
shadepriest
Junior Line Worker
Junior Line Worker
Posts: 2
Joined: Fri Aug 24, 2007 3:38 am

thanx

Postby shadepriest » Fri Aug 24, 2007 6:59 pm

:D Thank's dude, i just found it, may be i'll pose my own avatars 4 u guys to download them.
User avatar
Rocky
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 187
Joined: Tue Mar 06, 2007 8:43 am
Location: Herts. UK
Contact:

Postby Rocky » Fri Aug 24, 2007 7:05 pm

cliffski wrote:and the other (with background in the name) goes in the backgrounds directory


Ooops .... I need another version asap !
I haven't got a backgrounds folder :roll:

Not in KRL anyway :shock:
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7969
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Postby cliffski » Sat Aug 25, 2007 8:10 am

oh sorry wrong game!, in KRL there is just one file for each avatar, although you can have lots of variations in the same folder to pick from if you want.
User avatar
Rocky
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 187
Joined: Tue Mar 06, 2007 8:43 am
Location: Herts. UK
Contact:

Postby Rocky » Sun Aug 26, 2007 7:07 am

Slightly off topic but ..

what's the jigsaw folder and files for and do ?

I'm using irfanview and all I see are white square boxes.

<aha>
maybe another game on the way ... jigsaws.
</aha>
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7969
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Postby cliffski » Sun Aug 26, 2007 8:04 am

those are the images of the notes for the songwriting screen. they look white, but the alpha channel has the actual note shapes in them.
User avatar
Rocky
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 187
Joined: Tue Mar 06, 2007 8:43 am
Location: Herts. UK
Contact:

Postby Rocky » Sun Aug 26, 2007 8:34 am

Oh !

So, the avatars are simple jpg files yet the notes are in dds format.
I don't understand dds format :oops:
Not that I understand anything lol

If I were to create a new note I would need something like Photoshop with the dds plugin, yes ?
Had a play around with a trial version and think I've got used to layers but channels is something else :oops: :!: :shock:

----
possible signature
I'm tooooo old for this ****
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7969
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Postby cliffski » Sun Aug 26, 2007 5:20 pm

if you add one extra channel, photoshop treats it as alpha when you save a dds file. I use dds files for stuff that needs an alpha channel basically.

Return to “Modding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest