Game updated to version 1.13

General discussion about Rock Legend, including tech support requests and game feedback
User avatar
Prosayist
Type III Robot
Type III Robot
Posts: 82
Joined: Mon Apr 09, 2007 7:18 am
Location: NH, USA

Postby Prosayist » Wed Jul 04, 2007 8:26 pm

Dear Mr. Ski,
Could you please send me the aforementioned update as well? I just emailed the address posted above with this request.
thanks,
-Dan
Rock on!
-Dan
User avatar
Rocky
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 187
Joined: Tue Mar 06, 2007 8:43 am
Location: Herts. UK
Contact:

Postby Rocky » Wed Jul 04, 2007 8:35 pm

cliffski wrote:Rocky, I just emailed you 1.13

Small problem .... file size is only 333Kb (compared to other sizes. ie: 26Mb ) and the application didn't start because fmodex.dll could not be found !
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7969
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Postby cliffski » Wed Jul 04, 2007 8:42 pm

it's just a replacement exe file, drop it in the installation you have, and run that. (its not a totally new installer)
User avatar
Rocky
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 187
Joined: Tue Mar 06, 2007 8:43 am
Location: Herts. UK
Contact:

Postby Rocky » Thu Jul 05, 2007 7:02 am

I got called out just as I started trying it ... as a new install ! What the hell was I was thinking or doing of ???? :oops: :oops:
And realised my stupid error as I walked out the door, but too late to try again and rectify my post !

Anyhow, seems OK up to now. Managed to get to choose a player, altho the background music stopped after about 3 mins, which hasn't happened before, not that I noticed. And the musicianship mini game worked OK.

Gonna have a more thorough test tonite.

<footnote>
debug.txt
----DEBUG FILE----
Clearing textured sprites
END DEBUG---
</footnote>
UNIVAC
Line Supervisor
Line Supervisor
Posts: 18
Joined: Wed Jun 27, 2007 5:34 am

Postby UNIVAC » Fri Jul 06, 2007 3:10 pm

I'm still having troubles with sound (ver 1.2,) except now it crashes after a certain amount of sounds have been played.

I have figured out a solution though. From Control Panel, click Sounds and Devices, then the Advanced button on the speaker tab, then the Performance tab, then set Acceleration to none. The opening song is crackly but all the other sounds seem to play o.k.
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7969
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Postby cliffski » Fri Jul 06, 2007 3:41 pm

Ok, anyone still with sound problems, try redownloading. version 1.13 uses software sound mixing and should fix it.
Dirwulf
Senior Line Worker
Senior Line Worker
Posts: 7
Joined: Mon Jul 02, 2007 3:42 pm

Postby Dirwulf » Fri Jul 06, 2007 8:51 pm

cliffski wrote:Ok, anyone still with sound problems, try redownloading. version 1.13 uses software sound mixing and should fix it.


Sweet...I can't wait to try it when I get home from work. Its been 2 or 3 days now and I need my RL fix. Yes Cliff, you make addicting games.
UNIVAC
Line Supervisor
Line Supervisor
Posts: 18
Joined: Wed Jun 27, 2007 5:34 am

Postby UNIVAC » Sat Jul 07, 2007 7:45 am

1.13 is solid. No sound problems and I haven't noticed any other bugs. Well done Cliffski and many thanks.
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7969
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Postby cliffski » Sat Jul 07, 2007 8:13 am

Oh man, that's great news, thanks.
Dirwulf
Senior Line Worker
Senior Line Worker
Posts: 7
Joined: Mon Jul 02, 2007 3:42 pm

Postby Dirwulf » Sat Jul 07, 2007 5:54 pm

Yep, 1.13 is a keeper. I had no idea I was missing so much! I actually find the mini-game much easier being able to hear the sounds. The first time I heard the piano I was very happy. But then when I did it the second time and realized it was a different instrument, that was even better. I never was a drummer, so those are a little more of a challenge for me. I keep walking around singing the theme song to myself. I do have one complaint :). What's up with the disco music for the rap acts? Come on Cliff, put your rapping skills to the mic! We want Lil' Cliff!!

"just one more turn before I go to sleep...just one more..."
UNIVAC
Line Supervisor
Line Supervisor
Posts: 18
Joined: Wed Jun 27, 2007 5:34 am

Postby UNIVAC » Sun Jul 08, 2007 5:28 am

Dirwulf wrote:Yep, 1.13 is a keeper. I had no idea I was missing so much! I actually find the mini-game much easier being able to hear the sounds.


I'm the same. As soon as I was able to hear the sounds, the practice mini-game became very easy. I find it much easier to remember melodies than to remember strings of numbers.

I'm impressed that there's been so many updates. In the two weeks since I bought the game there's been five that I've counted. That's bloody exceptional support. It makes the decision a lot easier when considering buying other Positech games.
User avatar
Rocky
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 187
Joined: Tue Mar 06, 2007 8:43 am
Location: Herts. UK
Contact:

Odd sound

Postby Rocky » Sun Jul 15, 2007 4:36 pm

Version 1.13

Web interview
the background sound used to stop when you click out of it but it seems to go on and on for a while lately. Sometimes interrupts the main background music and/or other sounds that usually get played.

Sorry, cliffski :roll: :shock:
Just when you thought it was safe to go in the water .....

<edit>
debug.txt = AOK :lol:
</edit>
User avatar
Prosayist
Type III Robot
Type III Robot
Posts: 82
Joined: Mon Apr 09, 2007 7:18 am
Location: NH, USA

Postby Prosayist » Sun Jul 15, 2007 6:31 pm

This is the first thing I noticed.. no, the second (after 'sound works')
Something I started two weeks ago:

v1.3
-the sound, when you have a radio interview/web interview keeps playing after it's over (if you stop in the middle of the sound) For a rehearsal it doesn't, rival bands don't work this way (in versions<=1.2 the sound would not continue after closing the related activity)

-there's sometimes still a clickish noise when mousing over the buttons

-if you have smoke or pyro effects it distorts the sound of the gig (happened with the older versions, too - just my rubbish instrument or does anybody else get this?)

-here's one (though I don't remember circumstances exactly, (7/7/7 2:07PM) it prevented me from starting once.. started up fine the next time:

D3DEngine Error
! Please check publishers website for tech support Details: [Problem creating Vertex Buffer]
[ OK ]

My Rubbish Instrument
    Athlon 1700+ (1466MHz)
    Shuttle AK32A
    1GB PDP PC3200
    Win XP Pro 5.1.2600
    DX9.0c (4.09.000.0904)
    GeForce FX 5200 (128MB, 1280x1024/16bit/60Hz)
    SB Live! CT4780
    DxDiag:
    Direct3D 7/8/9 test results: All tests were successful.
    DirectDraw test results: All tests were successful.
    DirectSound test results: All tests were successful.


Aside from all suggestions/improvements this is the most remarkable thing I've noticed about 1.3
Rock on!

-Dan
icky
Senior Line Worker
Senior Line Worker
Posts: 7
Joined: Sat Jul 28, 2007 11:10 am

Postby icky » Sat Jul 28, 2007 5:23 pm

I'm seeing problems with the rider still. Once I get a cheap rider the band will very quickly (normally next gig or two) want the more expensive one. There doesnt seem much point in having two levels of rider as they appear to be wanted very close together. Could it perhaps be stretched out, or even 3 levels of rider, one basic of junk food, one medium (at around 150-200 fame) of steak and beer, and the last of caviar and bottled water when you hit really high fame?

Incidently if I dont have the cheap one, but have the expensive one, my band still complain about not having the cheap rider as well. Was this supposedly fixed in a previous bug?
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7969
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Postby cliffski » Sun Jul 29, 2007 9:09 am

I thought this was fixed, but possibly I haven't fixed it in all cases?

Return to “Rock Legend (General)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest