MOD for "unused" research items?

Want to change the way the big pharma universe works? Have your own cool ideas for mods?... discuss them here!
SCHMID6SIG
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 239
Joined: Thu Jul 23, 2015 6:12 pm

MOD for "unused" research items?

Postby SCHMID6SIG » Wed Sep 23, 2015 3:06 pm

Has anyone tried a MOD for the "unused" items listed in the strings.en?

People have noted that things like "research_suppress_press", "research_university_trials", "research_clinical_research_organisations", and "research_gagging_clauses" are in the file. what happens if one is added to the research tree?

Just wondering if maybe the graphics or other info is buried in the code somewhere.
------------
similar for "// Not used currently" victory conditions. At least one ("cannotCauseSideEffects") appears to be used.

For example, a Scenario that uses:
"spendTotal","text":"Spend a total of &$>{0} on factory equipment."
SCHMID6SIG
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 239
Joined: Thu Jul 23, 2015 6:12 pm

Re: MOD for "unused" research items?

Postby SCHMID6SIG » Wed Sep 23, 2015 4:05 pm

I tried adding "research_suppress_press" to the research tree and it failed. It is a bug in a way b/c it hung when loading the MOD and I had to kill BP (or at least, not very robust MOD loader - it should revert to non_MOD'd like it does in other "invalid" MOD situations).

I may have failed to modify research.data correctly

MOD had 3 files: strings-en.data, modinfo.data, and research.data. Loads fine w/ just the 1st 2 files. Chokes when research.data (modified) is included.


relevant portion of output_log.txt. looks like it fails on the "research_suppress_press" part.
--------------
Loading mod: C:/---/Documents/My Games/Big Pharma/Mods/UnusedResearch1/

(Filename: C:/BuildAgent/work/d63dfc6385190b60/artifacts/StandalonePlayerGenerated/UnityEngineDebug.cpp Line: 49)

Start loading save game

(Filename: C:/BuildAgent/work/d63dfc6385190b60/artifacts/StandalonePlayerGenerated/UnityEngineDebug.cpp Line: 49)

SaveGameException: Error loading save game: System.Collections.Generic.KeyNotFoundException: The given key was not present in the dictionary.

at System.Collections.Generic.Dictionary`2[System.String,ResearchSpec].get_Item (System.String key) [0x00000] in <filename unknown>:0

at ResearchProgress.GetResearchSpec () [0x00000] in <filename unknown>:0

at ResearchData.Init (System.String player) [0x00000] in <filename unknown>:0

at CompanyData.Init () [0x00000] in <filename unknown>:0

at GameState.Load (.SaveGame saveGame) [0x00000] in <filename unknown>:0
at GameState.Load (.SaveGame saveGame) [0x00000] in <filename unknown>:0

at Backbone.CreateGameScene (.SaveGame saveGame) [0x00000] in <filename unknown>:0

at Backbone.CreateMainMenu () [0x00000] in <filename unknown>:0

at Backbone+<LoadGameAsync>c__Iterator4.MoveNext () [0x00000] in <filename unknown>:0
Svadac
Type II Robot
Type II Robot
Posts: 55
Joined: Sun Aug 30, 2015 2:56 pm

Re: MOD for "unused" research items?

Postby Svadac » Wed Sep 23, 2015 11:14 pm

Maybe these research names are protected because they are/was intended to be used on the official version of the game, so the game itself prevents loading mods which uses those names and avoid people to create mods using these names. (hmm... weird hypotesis, I think...)

I'll give them a try tomorrow on a mod I've created recently modifying the research tree structure.
SCHMID6SIG
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 239
Joined: Thu Jul 23, 2015 6:12 pm

Re: MOD for "unused" research items?

Postby SCHMID6SIG » Thu Sep 24, 2015 1:25 am

Maybe... I think someone posted getting MOD to work with unknown/undefined research (maybe it was machine or ingredient??) and a Question Mark placeholder showed instead.
Svadac
Type II Robot
Type II Robot
Posts: 55
Joined: Sun Aug 30, 2015 2:56 pm

Re: MOD for "unused" research items?

Postby Svadac » Thu Sep 24, 2015 12:26 pm

SCHMID6SIG wrote:Maybe... I think someone posted getting MOD to work with unknown/undefined research (maybe it was machine or ingredient??) and a Question Mark placeholder showed instead.


Yes, it was Tim. I checked it out again and it works like he said. I'm performing some scenario-testing and I'll be releasing a mod wich modifies the research tree, including new researchs. It will even modify AI's so they fit the new structure and research projects.

Also, I was wrong on my thoughts. I was able to create these researchs and include them on the research tree. Cannot say the same about including ther originally porpoused effects, since they are not implemented in the game, or if they exist, I don't know how to unlock them through research tree or if they will actually work.

screenshot_14_20_04 24-09-15.png
brand "new" research projects...?
screenshot_14_20_04 24-09-15.png (184.08 KiB) Viewed 3228 times
SCHMID6SIG
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 239
Joined: Thu Jul 23, 2015 6:12 pm

Re: MOD for "unused" research items?

Postby SCHMID6SIG » Thu Sep 24, 2015 2:07 pm

Nice! looks like you got it to work.
Svadac wrote:.. I don't know how to unlock them through research tree or if they will actually work.


There are 2 ways I know of to unlock an item in the research tree. Let us call it "research_X".
1) include it in a scenario in scenarios.data that unlocks it in the beginning:
"startingResearch":["research_X"]

2) connect it to another item that is (or can be) unlocked in the research.data file, via a "connect to" and a "connect from".
e.g. connecting it from dissolver, dissolver could have
"connections":[{"id":"research_X","start":"top","end":"bottom"}]
and "research_X" would have:
"connections":[ {"id":"research_dissolver","start":"bottom","end":"top","receive":true},]

If you'd like to see full example files you can look at my belt-machine MODs. All 3 of those MODs moved the incinerator/analyzer (which was modified) down near the start ("research_start") - I think I put it next to the dissolver.
Or the "linear_hell" MOD - which moved every single research item and every single connection.

Would like to see the research.data for the image you posted.
Svadac
Type II Robot
Type II Robot
Posts: 55
Joined: Sun Aug 30, 2015 2:56 pm

Re: MOD for "unused" research items?

Postby Svadac » Thu Sep 24, 2015 4:01 pm

Svadac wrote:Cannot say the same about including ther originally porpoused effects, since they are not implemented in the game, or if they exist, I don't know how to unlock them through research tree or if they will actually work.


Thanks for the reply and tips, but I was not referring to connecting them to the research tree and being able to research and unlock them (or unlocking them at beggining). I was refering to unlock what they are suposed to unlock (clinical trials and all that stuff).

Here you have a copy.
SCHMID6SIG
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 239
Joined: Thu Jul 23, 2015 6:12 pm

Re: MOD for "unused" research items?

Postby SCHMID6SIG » Thu Sep 24, 2015 5:39 pm

Thanks. I unlocked them. Didn't do anything, but nice looking images :)
UnlockedUnusedResearch.png
UnlockedUnusedResearch.png (39.48 KiB) Viewed 3214 times

Return to “Pharma Modding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest