Let me research, please!

Want to change the way the big pharma universe works? Have your own cool ideas for mods?... discuss them here!
Svadac
Type II Robot
Type II Robot
Posts: 55
Joined: Sun Aug 30, 2015 2:56 pm

Let me research, please!

Postby Svadac » Thu Sep 17, 2015 11:23 am

I found a "bug" which could happen when modding the "scenario.data" file

When using this setup:

Code: Select all

"startingResearch":["research_start"]


This will happen:
Only basic research.png
Only basic research.png (142.37 KiB) Viewed 2652 times


Seems like nothing is out of normal, everithing is what it was suposed to be... Not at all!!

Look at that 0xScientists project. It doesn't require any scientist for being researched... But you won't be able to research it!! And is a basic machine!! And this happens to the pill maker and the dissolver, too!! You won't be able to make any cure at all!! At least, that's not bad news at all... AI's won't be able to make any drug. Suming up, you now have a whole empty building for making anything you want except drugs, and you won't have to be worried about AI's! Yeah, it's party time!!

Jokes aside, it's not actually that critical. Since it's a mod, you can also mod the research.data file and require an scientist for those projects, and then you'll be able to research them, because if you don't, it's game over (or party time).
SCHMID6SIG
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 239
Joined: Thu Jul 23, 2015 6:12 pm

Re: Let me research, please!

Postby SCHMID6SIG » Thu Sep 17, 2015 5:16 pm

I see, the entry

"projectSize":

is missing from pillmaker, dissolver, and evaporator (determines # of scientist for research)

(though, oddly, "duration" is included for those) - determines the research time.

I'm not sure that was always the case. When I made LinearHell Mod, I don't recall having to explicitly add those lines in those 3 machines (that MOD has at least one scenario line where only basic_research is unlocked - as you have).
SCHMID6SIG
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 239
Joined: Thu Jul 23, 2015 6:12 pm

Re: Let me research, please!

Postby SCHMID6SIG » Thu Sep 17, 2015 5:19 pm

SCHMID6SIG wrote:I'm not sure that was always the case. .


Just checked, going back to at least June, those 3 were missing the entry in research.data. Maybe I added it to my MOD after all.
Nice catch.

Return to “Pharma Modding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest