Nothing happens when I enter the serial code in "Profile".

For when your guns are jammed, your lasers are misfiring, or you forgot where you put that pesky trench ladder again...
Nudz
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 24
Joined: Wed Sep 02, 2009 10:10 pm

Nothing happens when I enter the serial code in "Profile".

Postby Nudz » Sun Jul 01, 2012 11:03 pm

I've just re-downloaded the game unto my new computer, and when I try to enter the serial code I was sent by E-mail in the "profile/Online" -menu, nothing happens. I don't get an error message or anything of the sort, but I can tell that I'm not logged in because the online Battle Browser-list appears empty, and I'm at Rank 0. Also, whenever I start up the game, the game is stuck on the "Refreshing User Profile" -screen until I press "Cancel".

I bought the game while it was still in beta, and it worked fine, then.

Please help.
Nudz
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 24
Joined: Wed Sep 02, 2009 10:10 pm

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby Nudz » Mon Jul 02, 2012 9:31 pm

Tried buying the game again to get a new CD-key, but it still doesn't work.
User avatar
darkstar076
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 2200
Joined: Sun Feb 28, 2010 2:14 am
Location: Lurking somewhere in the Forum

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby darkstar076 » Mon Jul 02, 2012 10:30 pm

Few questions:
- What GTB version are you using ?
- What is your operating system / Firewall setup
- When you entered the serial code into the game did it look something like this XXXX-XXXX-XXXX-X
- When you Register, what user name do you use (see if i can find you online)
Wisdom is something you generally obtain around three seconds after you needed it the most
-=Modding Guru & Egon Spengler of the Friendly Community Mod Squad=-
Nudz
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 24
Joined: Wed Sep 02, 2009 10:10 pm

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby Nudz » Tue Jul 03, 2012 5:34 am

What GTB version are you using ?


Non-STEAM.

What is your operating system / Firewall setup


Windows 7 64-BIT Ultimate.

When you entered the serial code into the game did it look something like this XXXX-XXXX-XXXX-X


Yes. Both the old, and the new key.

When you Register, what user name do you use (see if i can find you online)


"Lusketrollet", or "Mimsy". Can't quite remember.

---

Also, there's been another bug.

When I tried playing the first Tutorial-mission, the game speed is completely exaggerated. At least ten times faster than it's supposed to be. The only way I can just about get it back to normal speed, is by reducing it to "0.6", but that makes all the sounds go into "slo-mo mode", so that really isn't a workable condition.

My specs:

Two "NVIDIA GeForce GTX 680"s in SLI.
16GB RAM.
"Intel Core i7-3960X".
64-BIT "Windows 7 Ultimate".
Game runs from a standard, non-SSD-drive.
User avatar
darkstar076
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 2200
Joined: Sun Feb 28, 2010 2:14 am
Location: Lurking somewhere in the Forum

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby darkstar076 » Tue Jul 03, 2012 5:47 am

Nudz wrote:
What GTB version are you using ?

Non-STEAM.

In the top right corner of the GTB Title screen - what is the version number there ?

Nudz wrote:
What is your operating system / Firewall setup


Windows 7 64-BIT Ultimate.

Whoa - you must have some serious hardware

Nudz wrote:
When you Register, what user name do you use (see if i can find you online)


"Lusketrollet", or "Mimsy". Can't quite remember.

Since i cant run GTB at work i will check for you when i get home
But it is indeed strange and i cant think of any reason why it would not work . .

Nudz wrote:Also, there's been another bug.

When I tried playing the first Tutorial-mission, the game speed is completely exaggerated. At least ten times faster than it's supposed to be. The only way I can just about get it back to normal speed, is by reducing it to "0.6", but that makes all the sounds go into "slo-mo mode", so that really isn't a workable condition.

My specs:

Two "NVIDIA GeForce GTX 680"s in SLI.
16GB RAM.
"Intel Core i7-3960X".
64-BIT "Windows 7 Ultimate".
Game runs from a standard, non-SSD-drive.

Yeap - some serious hardware indeed.
I will have to leave this question to other forum members with comparable specs
(your PC has more power in one Graphics card that my whole computer combined)
Wisdom is something you generally obtain around three seconds after you needed it the most
-=Modding Guru & Egon Spengler of the Friendly Community Mod Squad=-
Nudz
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 24
Joined: Wed Sep 02, 2009 10:10 pm

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby Nudz » Tue Jul 03, 2012 6:45 am

In the top right corner of the GTB Title screen - what is the version number there ?


The newest version - "1.013", as I recall.

Since i cant run GTB at work i will check for you when i get home
But it is indeed strange and i cant think of any reason why it would not work ...


Thanks a bunch.
User avatar
darkstar076
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 2200
Joined: Sun Feb 28, 2010 2:14 am
Location: Lurking somewhere in the Forum

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby darkstar076 » Tue Jul 03, 2012 8:10 am

I can confirm that "Lusketrollet" exists but i cant find "Mimsy".
(So on the bright side when we do get GTB online on your new PC you wont lose any medals.)

Question: Do you think you could find out if your window 7 is blocking GTB from the Internet ?
(Because that is about the only idea that i have at the moment what could explain not seeing any challanges)
Wisdom is something you generally obtain around three seconds after you needed it the most
-=Modding Guru & Egon Spengler of the Friendly Community Mod Squad=-
Nudz
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 24
Joined: Wed Sep 02, 2009 10:10 pm

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby Nudz » Tue Jul 03, 2012 6:58 pm

Question: Do you think you could find out if your window 7 is blocking GTB from the Internet ?
(Because that is about the only idea that i have at the moment what could explain not seeing any challanges)


My firewall is disabled, if that's what you mean.
User avatar
darkstar076
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 2200
Joined: Sun Feb 28, 2010 2:14 am
Location: Lurking somewhere in the Forum

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby darkstar076 » Tue Jul 03, 2012 10:38 pm

Firewall, permissions, anything.
For example is there a window in the background saying "Windows has detected a program access the internet Allow / Deny"

We know that your code works because i found your user id Lusketrollet.
However when you moved to this new computer "something" is not letting it connect when you register . .

The reason why i say something is because i do not have win7 and my knowledge on that OS is rudimentary at best - hopefully other GTB members with similar setups will respond with a better ideas then what i have come up with.
Wisdom is something you generally obtain around three seconds after you needed it the most
-=Modding Guru & Egon Spengler of the Friendly Community Mod Squad=-
Nudz
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 24
Joined: Wed Sep 02, 2009 10:10 pm

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby Nudz » Wed Jul 04, 2012 5:54 am

Firewall, permissions, anything.
For example is there a window in the background saying "Windows has detected a program access the internet Allow / Deny"


I didn't get any messages, whatsoever.

So... yeah. Apparently it's something in my new computer that's denying it access to the Internet, but damned if I know what it is.
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7969
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby cliffski » Wed Jul 04, 2012 9:06 am

Hi, I have a suggestion. Check the internet connection settings for internet explorer. It doesn't matter if you ever use IE or not, those settings for stuff like proxies control how windows base-level internet API (Wininet) work, and thus games like GTB and GSB which use WinInet are affected by them. If Internet explorer can't surf, the game can't connect, especially if it's somehow set to use a proxy.
Other than that, it sounds like a security/firewall related issue.

The high-speed issue sounds like something different and unrelated, and very strange. You could launch the game windowed, then right click GTB.exe in task manager and select processor affinity to just 1 core, and see if that fixes it. It seems that somehow your PC is misreporting the amount of time that is passing, and that could, theoretically be related to is swapping GTB constantly between cores without the game knowing whose timer it is talking to.
Nudz
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 24
Joined: Wed Sep 02, 2009 10:10 pm

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby Nudz » Wed Jul 04, 2012 5:42 pm

Hi, I have a suggestion. Check the internet connection settings for internet explorer. It doesn't matter if you ever use IE or not, those settings for stuff like proxies control how windows base-level internet API (Wininet) work, and thus games like GTB and GSB which use WinInet are affected by them. If Internet explorer can't surf, the game can't connect, especially if it's somehow set to use a proxy.


Stupid question - how do I do that? I'm not entirely sure what you mean.
Nudz
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 24
Joined: Wed Sep 02, 2009 10:10 pm

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby Nudz » Thu Jul 05, 2012 11:04 am

Hm. There's been an update on the situation.

Like Cliffski suggested, I lowered the resolution, turned off full-screen, and set "Processor Affinity" to only one core in Task Manager. It helped. Game speed now appeared to be back to normal - at least, back to how I remember it. However, when I left the battle and turned full-screen back on, the problem was back - when I entered the Tutorial level again, everything was back to going high-speed.

After some more testing, it turned out that it didn't matter at all how many cores the game was set to run on - it could be only one, it could be all of them - all that mattered was whether I had the game running in full-screen! Windowed, it would run at normal speed; full-screen, it would run at exaggerated speed. Right now, I'm running the game windowed, but the resolution is set to the max. As such, the game looks exactly like it's full-screen - you can't tell that it's actually windowed - but that doesn't matter, because since the computer doesn't consider it to be in full-screen mode, the game runs just fine.

So I guess we've found the cause of that problem, at least.
Nudz
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 24
Joined: Wed Sep 02, 2009 10:10 pm

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby Nudz » Fri Jul 13, 2012 2:31 pm

Stupid question - how do I do that? I'm not entirely sure what you mean.


Could anyone please answer this? I still haven't been able to find a solution.
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7969
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: Nothing happens when I enter the serial code in "Profile

Postby cliffski » Fri Jul 13, 2012 5:11 pm

go to internet explorer, then click the cog at the top far right, then select internet options, check connections for any proxy under LAN settings.

Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest