Lockup when loading map

For when your guns are jammed, your lasers are misfiring, or you forgot where you put that pesky trench ladder again...
oldsalt
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 25
Joined: Mon Jun 21, 2010 5:34 pm

Lockup when loading map

Postby oldsalt » Sat May 26, 2012 6:26 am

I can't believe I am the only one having this problem, but since I have not seen anyone else report it I guess I am. When I load a map that I downloaded, some times the game will lock up when I try to load the map to play it, so I never can play them. I now had it happen for the first time with a map I created myself. But only as the attacker.
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7975
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: Lockup when loading map

Postby cliffski » Sat May 26, 2012 9:06 am

what version of the game do you have, because I thought I just fixed this. The version is on the main start screen, top right.
oldsalt
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 25
Joined: Mon Jun 21, 2010 5:34 pm

Re: Lockup when loading map

Postby oldsalt » Sun May 27, 2012 5:50 am

I have version 1.009
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7975
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: Lockup when loading map

Postby cliffski » Sun May 27, 2012 10:18 am

Interesting, can you give me an example of a map that does this? (there is an ID on the far left of the list)
oldsalt
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 25
Joined: Mon Jun 21, 2010 5:34 pm

Re: Lockup when loading map

Postby oldsalt » Mon May 28, 2012 5:48 am

Map ID 10075, the first time I tried it, I got an error it could not find the map, the second time it got a little bit over 1/2 way loading the map before locking up.
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7975
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: Lockup when loading map

Postby cliffski » Mon May 28, 2012 11:11 am

Aha there is a bug in that one, by the looks of it. I'll delete it, and get a fix in the next patch that prevents challenges corrupted in that way from being posted. Thankyou for reporting it.
oldsalt
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 25
Joined: Mon Jun 21, 2010 5:34 pm

Re: Lockup when loading map

Postby oldsalt » Tue May 29, 2012 8:14 am

But what's the bug, since a map I did, which I have not loaded up to the board yet since I can't play it as an attacker does the same thing when I try to load it. I like to fix it so I can finish the map and play it as the attacker to balance it out before uploading it.
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7975
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: Lockup when loading map

Postby cliffski » Wed May 30, 2012 8:20 am

I think it's related to posting a recording, but unticking the unit, or unticking the map when it is needed. The next version of the game will include the map if it's needed and not otherwise, and not rely on the player to choose it correctly. If in doubt, tick everything :D
oldsalt
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 25
Joined: Mon Jun 21, 2010 5:34 pm

Re: Lockup when loading map

Postby oldsalt » Wed May 30, 2012 9:40 am

Ok, thanks. I guess I will wait until the next version of the game and see if that helps, so I can finish the map.
oldsalt
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 25
Joined: Mon Jun 21, 2010 5:34 pm

Re: Lockup when loading map

Postby oldsalt » Tue Jun 12, 2012 8:13 am

Sorry it took me so long to get back. I am up to Version 1.011, and it still locks up with maps. Some times as the attacker some times as the defender.
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7975
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: Lockup when loading map

Postby cliffski » Tue Jun 12, 2012 8:33 am

The problem is some maps have been uploaded in a broken condition and it's not easy for me to detect which ones, so I need to go through and find them. Changes on the client side won't prevent that, but if people notify me of any broken ones I'll get them removed.
oldsalt
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 25
Joined: Mon Jun 21, 2010 5:34 pm

Re: Lockup when loading map

Postby oldsalt » Wed Jun 13, 2012 6:11 am

I wish I knew what I was doing wrong with the map I am working on. It works fine as defender, but locks up while loading as attacker. I have done around 5 maps already and they all came out just fine, but this last one has me stump on why it will not load as attacker.
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7975
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: Lockup when loading map

Postby cliffski » Wed Jun 13, 2012 8:09 am

This is a map you have created and are having trouble playing it as custom yourself? without going through the online stuff?
What version of the game do you have running?
oldsalt
Senior Line Supervisor
Senior Line Supervisor
Posts: 25
Joined: Mon Jun 21, 2010 5:34 pm

Re: Lockup when loading map

Postby oldsalt » Thu Jun 14, 2012 5:56 am

I am running Version 1.011, I can run it only in defense mode, but when I try to be the attacker, it locks up as it loads the map. Yes this is a map I created which I have not uploaded yet since I wish to balance it out from both sides.
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7975
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: Lockup when loading map

Postby cliffski » Thu Jun 14, 2012 5:11 pm

The next time it happens could you email the debug files to cliff AT positech.co.uk
The files can be found in

\my documents\my games\gratuitous tank battles\debug

If you could also send the map, you will find it in

\my documents\my games\gratuitous tank battles\scenarios

or failing that, post it as a challenge to me, username cliffski, and email me to tell me it's been posted.

Thanks.

Return to “Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest