application error running vista

Discussion of the new 'Life-Sim' game.
Atemu
Junior Line Worker
Junior Line Worker
Posts: 3
Joined: Sun Dec 23, 2007 6:05 pm

application error running vista

Postby Atemu » Sun Dec 23, 2007 6:16 pm

Hi i am new with this forum and i need help with the game.i didn't now where to post so i posted here, hoping its the right place. a friend of mine recommended me to play Kudos, but i cant run the game somehow?. this is the error message i am getting : There was an error initializing the application. it will now exit.
My friend is running win xp and it works fine, but i am running win vista so i don't know if the game runs on windows vista. i would like help to confirm if the game runs on vista and if it does why does it not work?
Thank you
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7975
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: application error running vista

Postby cliffski » Mon Dec 24, 2007 10:18 am

The game definitely runs fine on vista, it sounds more like a video card related crash. Do you have the latest drivers for your card? and what video card is it?
You could try running the game in compatibility mode for XP, but that should not be necessary. Also, are you maybe running the game as a 'limited user'?
Atemu
Junior Line Worker
Junior Line Worker
Posts: 3
Joined: Sun Dec 23, 2007 6:05 pm

Re: application error running vista

Postby Atemu » Mon Dec 24, 2007 11:18 am

my video card is Nvidia Geforce 7500 LE, yesterday i download an update for the device using windows update, but i am not sure if it is the latest beside i am allredy tried the demo version and it worked fine. i have also tried the ompatibility mode with no luck. Running the game in "limited user" what is that and how does that related to my problem?
Thank you for your answer
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7975
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: application error running vista

Postby cliffski » Mon Dec 24, 2007 2:19 pm

Hi, so you have the demo, which runs ok, and the full version does not? is that correct? Also, is this the positech version, or was it bought from somewhere like bigfishgames?
Atemu
Junior Line Worker
Junior Line Worker
Posts: 3
Joined: Sun Dec 23, 2007 6:05 pm

Re: application error running vista

Postby Atemu » Mon Dec 24, 2007 7:25 pm

that is right the demo runs fine, but not the full version. i have the version from reflexive
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 7975
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK
Contact:

Re: application error running vista

Postby cliffski » Tue Dec 25, 2007 11:56 am

In that case the problem is likely to be the 'wrapper' that reflexive add to the game when they sell it. I'm afraid I do not know how this can be causing a crash as it is their code and not mine :( your best bet is to email their support and ask for help there. Sorry I can't help!
banana
Junior Line Worker
Junior Line Worker
Posts: 1
Joined: Mon Dec 05, 2011 11:27 am

Re: application error running vista

Postby banana » Mon Dec 05, 2011 11:29 am

Sorry to bump such an old thread, but I came accross this very problem on Windows 7 and found an easy solution, so just wanted to post that here.

Just right-click on the Professor Fizzwizzle (or PFMM) icon, and choose 'Run as Admin'. That's it! Enjoy :)

Return to “Kudos (General)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest