New HIB version doesn't work for me at all.

Bryce
Junior Line Worker
Junior Line Worker
Posts: 3
Joined: Thu Dec 22, 2011 11:09 pm

New HIB version doesn't work for me at all.

Postby Bryce » Thu Dec 22, 2011 11:12 pm

The old one sort of worked (well enough that I could play - challenges and deleting ships would make it segfault but I could enjoy most of the game), but I downloaded the latest revision from the website, hoping to fix these problems, and it does not work at all. It starts up and the screen is black after briefly showing the startup screen. The music plays but I have to kill the process from the console because there's no visible or working buttons.

Where do the saved games and progress live? The windows version seems to work under WINE except that it has no sound.
Bryce
Junior Line Worker
Junior Line Worker
Posts: 3
Joined: Thu Dec 22, 2011 11:09 pm

Re: New HIB version doesn't work for me at all.

Postby Bryce » Thu Dec 22, 2011 11:16 pm

I just figured out that the new version and the old version are sharing a common set of configuration files. I will move the old version's configuration files (~/.positech/GSB/) to some other location and see if the new version works.

Edit: Okay, that seems to have done the trick, now I just need to figure out what I can move back without breaking it. Hopefully I won't have to go through the whole singleplayer again.

Edit: Moving ul.ini moved all the unlocks. I was also able to copy over my single player campaign progress. I had too many useless ship designs as it is, so I didn't bother copying ship designs.

Edit: OH, GREAT, now it behaves exactly as the old version did and crashes when I try to load a challenge. Sigh. I should have checked to see if it did this before I copied the user data.
User avatar
urkle
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 130
Joined: Thu Dec 15, 2011 2:27 pm
Contact:

Re: New HIB version doesn't work for me at all.

Postby urkle » Thu Dec 22, 2011 11:37 pm

Most likely it is a setting in the prefs.ini that is causing your issue (e.g. video resolution).

And lucky for you I have a NEW build that I'm finishing off some final testing on :-D And this one should be much more robust and will properly generate a crash log and tell you where it is should the unfortunate happen.
Developing away on one of
Mac Pro Dual 2Ghz, 14GB RAM, Snow Leopard, nVidia 8800 512MB.
Linux, 8-core AMD, 8GB RAM, Fedora 18, nVidia 450 1GB
Bryce
Junior Line Worker
Junior Line Worker
Posts: 3
Joined: Thu Dec 22, 2011 11:09 pm

Re: New HIB version doesn't work for me at all.

Postby Bryce » Thu Dec 22, 2011 11:41 pm

Thanks, glad to hear a new version is being worked on, because I just tried moving ~/.positech again, and trying a completely fresh install from the current version's tarball, and it still segfaults when I hit "details" on a challenge game.

This would appear to be a separate problem from the video problem I was having. I don't know what was going on with that now...

Return to “Linux Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests