error with mod?

Welcome to the shipyards. Here you can discuss how to re-calibrate the positronic neutron flow to double power to the aft shields. Or you can discuss how to add new ships, new maps, new scenarios, new modules, etc. have fun!
navy3000
Line Supervisor
Line Supervisor
Posts: 15
Joined: Fri Jun 07, 2013 3:39 pm

error with mod?

Postby navy3000 » Wed Oct 01, 2014 1:54 pm

i get this


\src\gui_sound.cpp661


can someone give me a dl of the sound and where to put it? :P
User avatar
Archduke Astro
Positech Staff
Positech Staff
Posts: 1654
Joined: Sun Aug 30, 2009 10:09 pm
Location: Building The Future.

Re: error with mod?

Postby Archduke Astro » Wed Oct 01, 2014 8:39 pm

Welcome to the forum.

Can you please be more specific with your bug report? At present, you're not giving anyone else enough data to help you. :P

What mod are you using?
.
•• Positech Global Moderator & Forum Sheriff ••
GSB "Combined-Arms Combat" Advocate & Analyst
Enemy of Forum Lulz | Defender of Faction Diversity

∞∆……CURATOR OF CREATIVE CONCEPTS for GSB's Friendly Community Mod Squad……∆∞
navy3000
Line Supervisor
Line Supervisor
Posts: 15
Joined: Fri Jun 07, 2013 3:39 pm

Re: error with mod?

Postby navy3000 » Wed Oct 01, 2014 10:00 pm

Archduke Astro wrote:Welcome to the forum.

Can you please be more specific with your bug report? At present, you're not giving anyone else enough data to help you. :P

What mod are you using?



the fansity fleet mod the one with the Space Battleship Yamato! (it relly does not have that good rang with her turrets....) so ya every new turret it fires and that comes up and GSB crash : /
User avatar
darkstar076
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 2199
Joined: Sun Feb 28, 2010 2:14 am
Location: Lurking somewhere in the Forum

Re: error with mod?

Postby darkstar076 » Thu Oct 02, 2014 10:57 am

As the author for Fantasy Fleet mod (hopefast) has not visited the forum for quite some time, it would probably be faster for you to track down the source of the error yourself.

Here's How.
- Find the ship that is causing the error.
- Make a list of the weapons that are used by the ship
- inspect the weapon files and look at what sounds they are using.
- check to see that you have those sound files.
- if you dont, edit the weapon.
Wisdom is something you generally obtain around three seconds after you needed it the most
-=Modding Guru & Egon Spengler of the Friendly Community Mod Squad=-
navy3000
Line Supervisor
Line Supervisor
Posts: 15
Joined: Fri Jun 07, 2013 3:39 pm

Re: error with mod?

Postby navy3000 » Thu Oct 02, 2014 11:47 am

darkstar076 wrote:As the author for Fantasy Fleet mod (hopefast) has not visited the forum for quite some time, it would probably be faster for you to track down the source of the error yourself.

Here's How.
- Find the ship that is causing the error.
- Make a list of the weapons that are used by the ship
- inspect the weapon files and look at what sounds they are using.
- check to see that you have those sound files.
- if you dont, edit the weapon.



i tryed that the ships are fine but all the new weapons crash the game when they fire!
User avatar
darkstar076
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 2199
Joined: Sun Feb 28, 2010 2:14 am
Location: Lurking somewhere in the Forum

Re: error with mod?

Postby darkstar076 » Thu Oct 02, 2014 11:51 am

If every new weapon that comes with the Fantasy Fleet mod crashes the game, then choose one of the weapons and start from there.
Was the sound file missing ?
Was it there ?
Was the path correct ?
and so on and so forth . . . .
Wisdom is something you generally obtain around three seconds after you needed it the most
-=Modding Guru & Egon Spengler of the Friendly Community Mod Squad=-
navy3000
Line Supervisor
Line Supervisor
Posts: 15
Joined: Fri Jun 07, 2013 3:39 pm

Re: error with mod?

Postby navy3000 » Thu Oct 02, 2014 12:42 pm

darkstar076 wrote:If every new weapon that comes with the Fantasy Fleet mod crashes the game, then choose one of the weapons and start from there.
Was the sound file missing ?
Was it there ?
Was the path correct ?
and so on and so forth . . . .



now the game crashes compleatly....
User avatar
darkstar076
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 2199
Joined: Sun Feb 28, 2010 2:14 am
Location: Lurking somewhere in the Forum

Re: error with mod?

Postby darkstar076 » Thu Oct 02, 2014 12:46 pm

Archduke Astro wrote:Can you please be more specific with your bug report? At present, you're not giving anyone else enough data to help you. :P

Just in case, the debug reports are found \My Documents\My Games\GratuitousSpaceBattles\debug for a windows installation . .
Without any information on what the game is reporting when it crashes, there is not much anyone can do except suggest possible solutions
Wisdom is something you generally obtain around three seconds after you needed it the most
-=Modding Guru & Egon Spengler of the Friendly Community Mod Squad=-
navy3000
Line Supervisor
Line Supervisor
Posts: 15
Joined: Fri Jun 07, 2013 3:39 pm

Re: error with mod?

Postby navy3000 » Thu Oct 02, 2014 10:00 pm

error code


1/10/2014 - 6::30 - Untranslated HRESULT
1/10/2014 - 6::30 - D3DXCreateEffectFromFile failed
1/10/2014 - 6::32 - Untranslated HRESULT
1/10/2014 - 6::32 - D3DXCreateEffectFromFile failed
1/10/2014 - 6::32 - ERROR - FMOD[Failed to create sound] (23) File not found.
:..\src\GUI_Sounds.cpp 661
User avatar
darkstar076
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 2199
Joined: Sun Feb 28, 2010 2:14 am
Location: Lurking somewhere in the Forum

Re: error with mod?

Postby darkstar076 » Thu Oct 02, 2014 10:10 pm

Right, so we are back where we started. As you mentioned earlier, you are missing a sound file. But unfortunately the error message can not tell us which one. So it is up to you to find what is missing

I would suggest you do the following:
- Delete all Final Fantasy (FF) ships \My Documents\My Games\GratuitousSpaceBattles\ships
- Disable the FF mod (GSB\data\installs\ rename "Final Fantasy.txt" to "Final Fantasy.off"
- Run GSB

If the game does not crash then we are certain that the FF mod is causing the issue. (it does not hurt to check these things)

If we are sure where the error is
- Enable the FF mod
- make a ship with one turret from that mod (Place a ton of armour and shields so it stays around in the fight)
- Play GSB against a vanilla fleet

If it crashes:
- inspect the weapon files and look at what sounds they are using.
- check to see that you have those sound files.
- if you dont, edit the weapon.

If/when it does not crash
- edit that ship with another weapon
- rinse repeat.

Once you have a handle on how the weapon files work you can go through the code for the rest of weapons and inspect the sound files.

Last and most important step.
Report your findings back here so that others can benefit from your knowledge
Wisdom is something you generally obtain around three seconds after you needed it the most
-=Modding Guru & Egon Spengler of the Friendly Community Mod Squad=-
navy3000
Line Supervisor
Line Supervisor
Posts: 15
Joined: Fri Jun 07, 2013 3:39 pm

Re: error with mod?

Postby navy3000 » Fri Oct 03, 2014 12:02 am

i installed it by moveing everything into the game also it says this



30/9/2014 - 9::5 - Untranslated HRESULT
30/9/2014 - 9::5 - D3DXCreateEffectFromFile failed
30/9/2014 - 9::6 - Untranslated HRESULT
30/9/2014 - 9::6 - D3DXCreateEffectFromFile failed
30/9/2014 - 9::8 - Untranslated HRESULT
30/9/2014 - 9::8 - D3DXCreateEffectFromFile failed
30/9/2014 - 9::9 - Untranslated HRESULT
30/9/2014 - 9::9 - D3DXCreateEffectFromFile failed
User avatar
darkstar076
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 2199
Joined: Sun Feb 28, 2010 2:14 am
Location: Lurking somewhere in the Forum

Re: error with mod?

Postby darkstar076 » Fri Oct 03, 2014 12:48 am

Hmm. Based on your method of install there is possibility of an incorrect installation. Therefore i stongly advocate my earlier instructions as it will quickly determine if this is the case or not.
Wisdom is something you generally obtain around three seconds after you needed it the most
-=Modding Guru & Egon Spengler of the Friendly Community Mod Squad=-
navy3000
Line Supervisor
Line Supervisor
Posts: 15
Joined: Fri Jun 07, 2013 3:39 pm

Re: error with mod?

Postby navy3000 » Fri Oct 03, 2014 1:21 am

darkstar076 wrote:Hmm. Based on your method of install there is possibility of an incorrect installation. Therefore i stongly advocate my earlier instructions as it will quickly determine if this is the case or not.



so..how do i put it in the right way?
User avatar
darkstar076
Supreme Robot
Supreme Robot
Posts: 2199
Joined: Sun Feb 28, 2010 2:14 am
Location: Lurking somewhere in the Forum

Re: error with mod?

Postby darkstar076 » Fri Oct 03, 2014 3:45 am

Normally modders will leave a set of installation instructions so i would suggest you "read the manual" as it were.
In absence of how to install the mod, have a look at the file setup in the mod and install accordingly (use the DLC and other mods as a guide to the directory layout)

Please note this may or may not resolve the issue. Until you determine the source of the answer we can only suggest probable solutions.
Wisdom is something you generally obtain around three seconds after you needed it the most
-=Modding Guru & Egon Spengler of the Friendly Community Mod Squad=-
navy3000
Line Supervisor
Line Supervisor
Posts: 15
Joined: Fri Jun 07, 2013 3:39 pm

Re: error with mod?

Postby navy3000 » Fri Oct 03, 2014 5:47 pm

that was the problem....all fixed!

Return to “Gratuitous Modding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests