Editing the .dds files?

Discussion of the space travel management game - Starship Tycoon

Editing the .dds files?

Postby monsh on Thu Jan 15, 2009 2:04 pm

Hey gang.

I recently picked up Starship Tychoon and am having a great retro-experience with it. I read in the Level Editing.doc that you could edit the ship/planet/nebula images in PhotoShop, but so far I've not had any success even opening the images. Is there a trick I'm missing?

Thanks,
Monsh
monsh
Space cadet
Space cadet
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 12, 2009 8:45 pm

Re: Editing the .dds files?

Postby monsh on Thu Jan 15, 2009 3:34 pm

Ok...I found the answer to the above question in the Democracy modding info, but now I seem to be experiencing a texture error when launching ST. I can only assume that it's related to the myriad of options presented when re-saving the dds file. Does anyone know what the correct setting should be?

Image
monsh
Space cadet
Space cadet
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 12, 2009 8:45 pm

Re: Editing the .dds files?

Postby cliffski on Wed Aug 26, 2009 5:42 pm

could well be mipmaps. the game doesn't use them, so just turn them off :D
User avatar
cliffski
Positech Staff
Positech Staff
 
Posts: 6442
Joined: Sat Feb 11, 2006 10:27 am
Location: UK


Return to Starship Tycoon

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest